Nedavne neugodnosti koje su izazvali COVID-19, a potom i potres, dovele su do toga da smo bili prisiljeni promijeniti naše planove te tako, nakon 33 godine održavanja, po prvi puta smo morali odgoditi našu tradicionalnu Salamijadu.

No, sve to je pomalo iza nas,stoga je vrijeme bilo i da se podsjetimo naših navika. Stoga smo, prije početka godišnjih odmora, organizirali susret u ugodnom ambijentu i samo s jednim ciljem, a to je – druženje.

U četvrtak 11. lipnja, na blagdan Tijelova, okupili smo se u Lovačkoj udruzi „Žumberačka gora“ na Grandovici i organizirali ručak i sve što ide uz to. Želja za ponovnim susretom s prijateljima i prekrasno vrijeme, u ugodnoj, opuštenoj atmosferi, uz dobru ponudu „ića i pića“, donekle su nadoknadili sve ono što smo neplanirano morali propustiti.

Na druženju su nam se pridružili i naši prijatelji iz Sevničke salamijade na čelu s predsjednikom Udruge gospodinom Zdravkom Mastnakom i informirali nas kako su započeli s pripremama za održavanje jubilarne, 60. Sevničke salamijade koja će se sljedeće godine održati na glavnom trgu u Ljubljani.

Prema najavama, očekuje nas mnoštvo sudionika i bogat program, uz prisustvo velikog broja gostiju.

Veselimo se tom velikom jubileju i s nestrpljenjem očekujemo ponovni susret nas “salamera”.

Nastojat ćemo čim prije ponoviti neko druženje, jer nam je, sudeći po odličnom odazivu članova, sve to jako nedostajalo.