Udruga je održala prvu ovogodišnju Sjednicu Predsjedništva u ponedjeljak, 18. siječnja 2021., na kojoj su donesene važne odluke potrebne za nastavak rada u posebnim uvjetima.

  1. Utvrđen je datum održavanja redovne godišnje Skupštine – zadnji tjedan u veljači – koja će zbog važećih epidemioloških mjera i zabrane okupljanja biti održana elektronskim putem.
  2. Izvješća i planovi rada kao i financijski plan bit će svim članovima upućeni ranije.
  3. Usvojen je i prijedlog načina rada Udruge u izvanrednim uvjetima, a rad usmjeren prema aktivnostima koje ne ugrožavaju epidemiološke mjere koje su na snazi.
  4. Usvojen je prijedlog organiziranja sakupljanja salama i njihovo ocjenjivanje. O terminima predaje salama, njihovom ocjenjivanju te objavljivanju rezultata i podjeli nagrada, sudionici će biti obaviješteni pravovremeno, putem medija.
  5. Sve će pratiti mediji, a umjesto Kataloga bit će izdan bilten sa svim rezultatima.
  6. Javni nastupi („Dan otvorenih vrata“, javna dodjela nagrada ) bit će upriličeni samo ako epidemiološke mjere, koje budu na snazi, to dozvoljavaju.
  7. Odlučeno je da će Udruga u granicama svojih financijskih mogućnosti poslati pomoć nastradalima u potresu na Banovini.
  8. Nastavljena je suradnja sa svim Udrugama u zemlji i inozemstvu.

U Samoboru, 19. siječnja 2021.